Eljött ez a nap is, ma volt szállodás szakácsok utolsó munkanapja. A reggel vidáman indult. Beérve a munkahelyünkre, a reggelt egy számomra teljesen új pályával kezdtem, reggeliztettem. Nagyon tetszett hogy kicsit kiszakadtam a konyháról, és a vendégtérben mozoghattam. Itt annyi volt a feladatom, hogy folyamatosan figyeljem hogy éppen mi fogy, és ezt pótoljam a konyháról, emellett, ha valaki kért omlettet vagy rántottát különböző feltétekkel, azt kellett elkészítenem a vendégtérbe kihelyezett indukciós tűzhelyen kis serpenyőben. Ezután a séf mellé szegődtem, figyeltem mit hogyan csinál. Mondta, hogy segítsek neki pörköltet főzni. Érdekes, hogy az itteni pörkölt és az otthoni között mekkora különbség van. 30 kg hagymát kezdtünk el nagyon lassú tűzön párolni, fonnyasztani elég sok ideig. A marha lábszárat 5 dkg-os kockákra vágtuk fel. Miután kész lett a hagyma, tettünk hozzá pirospaprikát, majoránnát, sót, borsot, ecetet, köményt, pici csilipaprikát, fokhagymát, majd az egészet felengedtük vízzel. Mikor egy fél órát főtt ez a “szaft”, azután tettük hozzá a felkockázott húst és főztük készre. Ízvilágban teljesen más, mint a magyar pörkölt, érdemes megkóstolni. Nekem személy szerint még mindig a magyar módon elkészített pörkölt marad a favorit. Ezután, készülvén a húsvétra báránycombot fűszereztem be, sütöttem elő rostlapon és sütöttem készre a sütőben. A mai személyzeti menüt is én készítettem, ami spenót volt röszti burgonyával és tükörtojással. Mint kiderült, az osztrákok húsvét előtti csütörtökön mindig ezt fogyasztják, pénteken pedig halat. Összegezve ezt a két hetet, elég sok újdonsággal ismerkedtem meg az ittlétem alatt, mint szakmailag mint nyelvtudásban elég sokat fejlődtem, és nem utolsó sorban jól éreztem magam. A munkahelyen mindenki kedves volt, jófej, lehetett velük hülyéskedni, beszélgetni és mindenben a rendelkezésünkre álltak.
Árpi
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: