2015. A Danubius Tanulóverseny Győztesei Európában

Az első munkanap

A ma reggeli megbeszélésen sok érdekes információt kaptunk az itteni munkahelyekről, elvárásokról. 
Két szakács és két pincér (köztük én is) került a Grand Hotel Biedermeierbe. A délelőtt folyamán elkísértek minket a munkahelyre, majd azonnal be is álltunk dolgozni. Kedves fogadtatásban részesültünk. 
Az első néhány órában az alapoknál kezdtünk (zöldségpucolás..). Később, miután elfogyott az összes tisztításra váró zöldség, szerencsére betekintést nyertünk az elkészítő műveletekbe is. 
A nap végére a feloldódó feszültségnek köszönhetően, az összes német tudásunkat elővéve, érdeklődtünk a helyi szokásokról. Remélem ez a rövid idő alatt is sokat fog fejlődni a nyelvtudásunk. 
A szálloda nagyságát, minőségét tekintve meglepően kis létszámban dolgoznak a szakácsok, ennek megfelelően igen nagy komolyságot, odafigyelést és precizitást várnak el.
Fontos szerepet kap a reggeliztetés, illetve a büféebéd. Tehát nagy mennyiségben készítik az ételeket, amelyeknek minőségben is meg kell felelnie. Holnap reggel ismét dolgozni megyünk, hiszen ezért jöttünk, innentől kezdve sok szabadidőben nem lesz részünk, de remélhetőleg ez az előnyünkre fog válni, és sokat fogunk tanulni a helyi gasztrokultúráról. 

Martin 

11075869_949545428403470_1753837807_n WP_20150323_16_42_40_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!